Her sjekker du bilen for rust

Skal du kjøpe bruktbil og er redd for rust? Se eksperttipsene i videoen.

RUST? Biltester Jarl Asbjørn Tyldum ved NAF forteller deg hvor du bør sjekke bilen for rust, og hvordan du kan avsløre omlakkeringer. Foto: Per Ervland
RUST? Biltester Jarl Asbjørn Tyldum ved NAF forteller deg hvor du bør sjekke bilen for rust, og hvordan du kan avsløre omlakkeringer. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Er du i markedet etter bruktbil, bør du først gjøre hjemmeleksa grundig, før du drar for å ta bilen i nærmere øyesyn.

I en serie med artikler vil vi med hjelp av biltester Jarl Asbjørn Tyldum ved NAF-senteret på Haslevangen i Oslo, guide deg til hva du bør og kan se etter på bruktbilen.

I første del har vi gjennomgått hva du kan og bør gjøre av undersøkelser og papirarbeide hjemmefra, før du reiser ut for å se på bilen:

Slik gjør du et trygt bruktbilkjøp

Nå vil vi vise deg hvor på bilen du bør se etter rust. Kanskje bestemmer du deg likevel for å kjøpe bilen, men er du våken og oppdager rustpartier, kan det kanskje hjelpe deg til å prute på prisen.

Dette er første del av en videoguide til hva du bør se etter, når du skal kjøpe bruktbil. I tiden fremover vil du kunne se hva eksperten sier om blant annet interiør, motorrom og understell.

Har du gjort et bruktbiljøp du angrer på, hvor du ser i ettertid at du skulle gjort ting anderledes? Tips oss gjerne!

Dersom du ønsker en mer grundig undersøkelse av et potensielt kjøpsobjekt, kan du ta en kjøpstest av bilen hos NAF. De utfører både salgstest og kjøpstest av bruktbiler. En salgs- eller kjøpstest koster 2.390 kroner for ikke-medlemmer og 1.990 kroner for NAF-medlemmer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer