EU-kontroll

Her sjekker du når bilen må kontrolleres

Fra februar i år ble det innført nye regler for når bilen din må på kontroll, men det er enkelt å sjekke når fristen er for din bil.

NÅR ER FRISTEN FOR EU-KONTROLL? Du kan sjekke når fristen er for din bil på Vegvesenets nettsider. Foto: NTB Scanpix
NÅR ER FRISTEN FOR EU-KONTROLL? Du kan sjekke når fristen er for din bil på Vegvesenets nettsider. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fra 8. februar i år ble det innført nye regler for EU-kontroll av bilen din, som ifølge Statens vegvesen gir bileierne større fleksibilitet.

Samtidig kan det kanskje være vanskeligere å holde oversikt over når du egentlig må gjennomføre kontrollen - ettersom det ikke lenger holder å ta en kikk på det siste sifferet på registreringsnummeret ditt, som tidligere sa noe om når bilen måtte inn.

Det fins heldigvis en enkel måte å sjekke det på.

Sjekk neste frist for EU-kontroll

De nye reglene innebærer at kontroll-fristen bestemmes av dato for førstegangsregistrering og siste godkjente EU-kontroll, uavhengig av tallene i registreringsnummeret ditt.

Dermed kan du ta EU-kontroll når du vil, så lenge bilen blir godkjent innen fristen.

Når denne fristen er for din bil, sjekker du enkelt på Vegvesenets nettsider, ved å plotte inn registreringsnummeret på bilen din.

Samtidig skal du også få beskjed når fristen for din bil nærmer seg:

- Vi sender brev til alle kjøretøyeiere 2-3 måneder før fristen for å minne om denne, forteller pressevakt Gro Bakkerud i Statens vegvesen til Dinside.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer