Åpner «verdens største ladestasjon» for elbil i Norge

Her slår Bergen kommune Oslo på målstreken

– Bergen får kose seg i noen uker, kontrer Oslo-ordføreren.

VERDENS STØRSTE I SITT SLAG: Tirsdag 1. november åpner Bygarasjen i Bergen for elbillading ved 54 parkeringsplasser.  Foto: Bergen Parkering
VERDENS STØRSTE I SITT SLAG: Tirsdag 1. november åpner Bygarasjen i Bergen for elbillading ved 54 parkeringsplasser. Foto: Bergen Parkering Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Bergen er et forbilde for andre byer og kommuner i hele landet, sier kommunikasjonsleder Petter Haugneland i Norsk elbilforening engasjert til Dinside.

Tirsdag 1. november åpner nemlig byens parkeringsanlegg i «Bygarasjen» 54 plasser med framtidsrettet teknologi, dedikert elbil-lading. Så vidt elbilforeningen kjenner til, blir anlegget det største i verden av sitt slag.

Det er godt nytt for elbileiere som ikke får ladet bilen sin hjemme.

Bygarasjen tilbyr ikke hurtiglading, men futuristisk «fleksilading», som er dobbelt så rask som tidligere, tilsvarende ladestasjoner.

Stolte bergensere

Denne pakken - og rosen fra elbilforeningen - får naturligvis politikerne i vestlandshovedstaden til å juble.

– Det er klart vi er stolte. Vi ønsker en grønn og fremtidsrettet utvikling i byen. Å legge til rette for flere ladepunkter gjør det å velge miljøvennlig enklere, utbryter byrådsleder Harald Schjelderup (AP) entusiastisk.

– Som bergenser er det selvsagt gledelig å registrere at Bergen viser vei for Oslo, legger han til med et glimt i øyet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer