Her slår tyvene til

– Tyvene følger de "gode" stedene. Det vil si i byene der det oppholder seg mye folk med verdifull feriebagasje.

BILTYV: – Tyvene følger de "gode" stedene. Det vil si i byene der det oppholder seg mye folk med verdifull feriebagasje, sier utenlandssjef i If Skadeforsikring, Jens Gravdal. Foto: Colourbox.com
BILTYV: – Tyvene følger de "gode" stedene. Det vil si i byene der det oppholder seg mye folk med verdifull feriebagasje, sier utenlandssjef i If Skadeforsikring, Jens Gravdal. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ifølge en fersk statistikk fra Finansnæringens Fellesorganisasjon (FNO) utgjør motorvognskader den største andelen av innmeldte skader til skadeforsikringsselskapene.

Mer enn halvparten av de totalt 736.000 innmeldte skadene i første halvår er motorvognskader. Dette er 3,6 prosent lavere enn i samme periode i fjor. Erstatningene for motorvogn har blitt redusert med 8,1 prosent til 6,2 milliarder kroner.

Ifølge Politiets statistikker, har det vært en økning i antallet simple tyverier og skadeverk på bil, mens det har vært en nedgang i antallet grove tyverier.

Hvor er det det skjer?

Ifølge politiets statistikker, skjer kriminaliteten først og fremst der folk bor og ferdes - det vil si at antall lovbrudd per 1.000 innbyggere er høyere i tettbygde strøk, og særlig i byer og større byregioner enn i spredtbygde strøk. Anmeldte lovbrudd per 1.000 innbygger er høyest i Oslo politidistrikt. Blant de politidistriktene med lavest antall finner vi Sogn og Fjordane, Sunnmøre og Midtre Hålogaland.

– Tyveri er jo først og fremst et storbyproblem. Vil tro at Oslo er i særklasse i Norge, men kriminelle miljøer finnes jo overalt. Særdeles utsatt er biler som står på øde steder eller uopplyste plasser. Vårt råd er helt klart å parkere på opplyste plasser og nær bebyggelse. Dessuten er p-hus svært utsatt da tyvene enkelt kan gå fra bil til bil for å se om det ligger interessante ting i bilen, sier Mari Bræin Faaberg, informasjonssjef i Codan Forsikring.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer