Småulykker på parkeringsplasser

Her smalt det igjen - tross corona

Tall fra Gjensidige viser at vi bulket mer før jul, til tross for økt netthandel.

POST: Denne pakken ble sendt til den lokale postutleveringen, til tross for at den hadde fått plass i postkassa. Video: Øystein Bergrud Fossum Vis mer
Publisert

Til tross for corona og mye netthandel, økte bilskadene med 30 prosent før jul, viser ferske tall fra forsikringsselskapet Gjensidige.

Tallene er sammenlignet med ukessnittet de siste månedene av året.

– Det var en vesentlig økning i småskader de siste to ukene før jul, og det typiske var bulking på parkeringsplasser, forteller kommunikasjonssjef Bjarne Rysstad.

Mot coronatendensen

Dette er i tråd med tendensen forsikringsselskapene advarer mot hvert eneste år, med «bulkedager»« på rekke og rad i forbindelse med store salg som Black Friday og førjulsstress.

På den annen side har corona-året 2020 vært annerledes, med langt færre bulkeulykker og folk som har holdt seg til netthandel hjemmefra.

Men nedgangen selskapet så på denne typen skader før i år, med mindre trafikk på handlesentre også videre, var ikke gjeldende i førjulshandelen. Mange var nemlig ute og handlet i siste liten.

Parkeringsskader

Halvparten av skadene som ble meldt før jul var skader av typen bulking på parkeringsplasser.

– Selv om en mye større andel av julehandelen i år skjedde på nett, som følge av korona, måtte likevel de fleste varene hentes et sted, og det gjerne med bil. Da vet vi at det blir bulking, slår Rysstad fast.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer