Så dårlige er vi til å parkere

Her smeller det 60 ganger i timen

De verste dagene bulker vi 60 ganger i timen her. I fjor ble det meldt inn over 155.000 parkerings- og ryggeskader til forsikringsselskapene.

DÅRLIGE TIL Å PARKERE: I fjor fikk forsikringsselskapene inn over 155.000 meldinger om parkerings- og ryggeskader. På de verste dagene bulket vi for 1,3 millioner kroner i timen. Foto: Colurbox.
DÅRLIGE TIL Å PARKERE: I fjor fikk forsikringsselskapene inn over 155.000 meldinger om parkerings- og ryggeskader. På de verste dagene bulket vi for 1,3 millioner kroner i timen. Foto: Colurbox. Vis mer
Publisert

Tallene gir vel et ganske godt bilde på hvor dårlige vi nordmenn er til å rygge og parkere. Til tross for at alle nyere biler har sensorer i støtfangerne både foran og bak, så klarte vi altså å rygge på 58.765 biler i fjor. I tillegg fikk forsikringsselskapene inn meldinger om 76.473 andre påkjørsler av parkerte biler. Det siste er en økning på over 3.000 tilfeller sammenliknet med året før.

En million i timen

Det er nye tall fra Finans Norge, som samler statistikker fra alle forsikringsselskaper, som viser hvor dårlige vi er til å håndtere bilen på parkeringsplasser.

På de verste dagene, som typisk er før jul, ble det meldt inn i snitt skader for 30 millioner kroner hver dag til selskapene. Det vil si at det bulkes 60 ganger i timen, eller for 1,3 millioner kroner, disse dagene.

Toppen av isfjellet

Hvis vi ser på ryggeskader og parkeringsskader totalt, så dreier dette seg om utbetalinger for 1,6 milliarder kroner i året. Tallet er så høyt at det er vanskelig å fatte. Likevel er dette bare toppen av det berømte isfjellet. Mange av disse skadene er såpass små at bileierne tar kostnaden for reparasjonen fra egen lommebok i stedet for å bruke forsikringen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer