Trafikkulykker

Her smeller det!

Fredag før høstferien er tradisjonelt en av de verste ulykkesdagene i trafikken. Forsikringsbransjen frykter at det blir enda verre i år, spesielt i Sør-Norge.

KAN SMELLE: Fredag før høstferien er blant de verste ulykkesdagene i året, skal vi tro forsikringsbransjen. Og det er spesielt en landsdel som er spesielt i faresonen i år. Foto: Shutterstock
KAN SMELLE: Fredag før høstferien er blant de verste ulykkesdagene i året, skal vi tro forsikringsbransjen. Og det er spesielt en landsdel som er spesielt i faresonen i år. Foto: Shutterstock Vis mer
Publisert

Fredag før høstferien er en av de verste ulykkesdagene i trafikken, på denne tiden av året, skal vi tro forsikringsbransjen. Nå varsler de varsko.

– I de to høstferieukene i fjor var det nær 20 000 bilskader for oppimot en halv milliard kroner. Vi frykter enda flere skader i år, med flere biler på veiene da ingen reiser til utlandet lenger, sier kommunikasjonsrådgiver Torbjørn Brandeggen i Tryg Forsikring.

Gult farevarsel - frykter enda flere ulykker

Det er sendt ut gult farevarsel for snø i sørlige fjellstrøk, og planlegger du biltur til hytta i disse områdene, bør du legge om til vinterdekk. Ta det derfor med ro - og kjør forsiktig.

– I fjor var det 1500 trafikkulykker fredag før høstferien, og det er grunn til å frykte at tallet blir enda høyere i år. De fleste ulykker skjer på ettermiddagstid når folk står i kø for å komme seg ut av byene. Mange bilister blir alltid overrasket av snø på veien, og uansett dekk oppleves det uvant å kjøre på da det er lenge siden man sist var på vinterlige veier. Generelt venter altfor mange altfor lenge med å skifte til vinterdekk, fortsetter Brandeggen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer