Jaguar I-Pace i brann

Her står Årets bil i full fyr

Beviser at det ikke bare er Teslas elbiler som kan ta fyr.

UTBRENT: En Jaguar I-Pace sto natt til fredag i full fyr i Nederland. Foto: Autobahn
UTBRENT: En Jaguar I-Pace sto natt til fredag i full fyr i Nederland. Foto: Autobahn Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En splitter ny Jaguar I-Pace, elektrisk SUV, brant opp i Nederland natt til forrige fredag 7. desember, mens den sto parkert i oppkjørselen. Det melder det nederlandske nettstedet Autobahn.

Hendelsen i den lille landsbyen Rumpt, i provinsen Gelderland, skjedde faktisk i samme uke som Jaguar I-Pace helt suverent ble kåret til Årets bil her hjemme i Norge. Årsaken til brannen? Det er det ennå ingen som vet.

Undersøker hendelsen

Det har tidligere blitt store oppslag når lignende ting har skjedd med Teslas elbiler. Nå er det altså en annen prestisje-elbil som for første gang har «tatt fyr av seg selv».

Jaguar uttaler at de nå har tilbakekalt den nedbrente bilen og forsøker å finne ut av hva som har skjedd med den. I undersøkelsene vil de samarbeide med nederlandske myndigheter.

- Jeg har fulgt med på saken. Men det tar nok tid å identifisere hva som egentlig har skjedd, sier presse- og pr-manager Søren Hyltoft i Jaguar/Land Rover Scandinavia til Dinside.

Det skal være fronten på bilen som er brent, og det spekuleres derfor i om det kan være en pyroman som har satt fyr på bilen. Ifølge Autobahn skal det nemlig ferdes en bilpyroman i nabobyen Culemborg, samtidig som batteripakken i Jaguar I-Pace ligger under bilen, ikke foran.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer