Dieselgates gravplasser 2019

Her står VWs skandale-biler

Bilder viser 100.000-vis av Volkswagen-biler som står dumpet på flere identiske dieselgate-gravplasser rundt om i USA.

ÉN AV 37 «VW-KIRKEGÅRDER»: Om lag 300.000 Volkswagen- og Audi-biler står oppstilt på 37 store parkeringsplasser rundt omkring i USA. Dette bildet er fra en ørken-gravplass nær Victorville i California, fra 28. mars i fjor. Tallet på antall biler konsernet må kjøpe tilbake vil trolig passere langt over 400.000 i Statene. Foto: Reuters
ÉN AV 37 «VW-KIRKEGÅRDER»: Om lag 300.000 Volkswagen- og Audi-biler står oppstilt på 37 store parkeringsplasser rundt omkring i USA. Dette bildet er fra en ørken-gravplass nær Victorville i California, fra 28. mars i fjor. Tallet på antall biler konsernet må kjøpe tilbake vil trolig passere langt over 400.000 i Statene. Foto: Reuters Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det har snart gått fire år siden 18. september 2015 – da den enorme bomba smalt. At ett av verdens største bilkonsern, Volkswagen, hadde jukset med utslippet på nesten 11 millioner dieselbiler verden over.

Skandalen har økonomisk kostet konsernet enormt mye - omkring 30 milliarder euro (290 milliarder norske kroner, ifølge uttalelser fra VW selv til The Independent i mai i år. Og tallet fortsetter å vokse.

Det er saker på gang mot Volkswagen i flere land, blant annet i Tyskland om erstatning for kunder og aksjeeiere.

Store gravplasser

I USA ble Volkswagen tvunget til å kjøpe tilbake 350.000 dieselbiler i tillegg til bøtene. Oppsiktsvekkende nok står fortsatt omkring 300.000 av disse bilene på 37 enorme parkeringsplasser i Statene. Bare 13.000 av bilene er solgt. 28.000 er sendt til skraphaugen.

Antallet biler som VW-konsernet må kjøpe tilbake fortsetter dessuten å øke, og totalt er det snakk om 437.000 dieselbiler på det amerikanske markedet, ifølge svenske mestmotor.se.

Amerikanske myndigheter har bestemt at VW må kjøpe opp eller bygge om 85 prosent av dieselbilene med et mer effektiv avgassystem.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer