Her tar de synderne i sommer

UP varsler mange kontroller i sommer.

100 PRIORITERTE STREKNINGER: UP har flere lasere ute enn noen gang før i sommer, og alle som kontrolleres, sjekkes også for rus. Foto: Dag Gjærum/UP
100 PRIORITERTE STREKNINGER: UP har flere lasere ute enn noen gang før i sommer, og alle som kontrolleres, sjekkes også for rus. Foto: Dag Gjærum/UP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

UP-sjef Runar Karlsen mener UP er bedre rustet til å ta trafikksynderne denne sommeren enn tidligere.

Årsakene er:Høyere kapasitet på lasermålinger - nesten tredoblet sammenlignet med sist sommer.Nytt trafikkteknisk utstyr - ANPR - som gjenkjenner motorvogner og kjennetegn som er stjålet, eller motorvogner som er begjært avskiltet.

100 prioriterte veistrekninger

Her står UP i sommer (sortert geografisk etter politidistrikt):

Østfold og FolloRomerike, Hedmark, Gudbrandsdal og VestopplandNordre/Søndre Buskerud, Asker og BærumVestfold og TelemarkAgder og RogalandHaugaland, Sunnhordaland, Hordaland, Sogn og FjordaneSunnmøre, Nordmøre og RomsdalSør- og Nord-TrøndelagHelgeland, Salten og Midtre HålogalandTroms, Vestfinnmark og ØstfinnmarkI de ti UP-distriktene er 100 strekninger prioritert i sommer, totalt utgjør disse strekningene 4.169 km vei. Flest km dekkes i området Romerike, Hedmark, Gudbrandsdal og Vestoppland, totalt 888 km vei.

Sommer er høysesong for fart og rus

Sommeren er den mest ulykkesbelastede perioden på veiene i Norge. Det er høysesong for stor fart og kjøring i ruspåvirket tilstand. Fra sommeren 2006 til sommeren 2009 økte antall førerkortbeslag på grunn av høy fart med 52 prosent.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer