Fartsgrense

Her vil de øke fartsgrensene

Samferdselsdepartementet ønsker å øke fartsgrensen på seks norske veistrekninger.

HØYERE FARTSGRENSER: Samferdselsminister Jon Georg Dale fremmer forslag om å øke fartsgrensene på flere veistrekninger i Norge. Foto: Morten Holm/Scanpix
HØYERE FARTSGRENSER: Samferdselsminister Jon Georg Dale fremmer forslag om å øke fartsgrensene på flere veistrekninger i Norge. Foto: Morten Holm/Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Samferdselsminister Jon Georg Dale sier i en pressemelding i dag at de ønsker høyere fartsgrenser på flere strekninger i landet.

– Riktige fartsgrenser er vesentlig for å kunne utnytte veiinfrastrukturen best mulig. Den respekten trafikantene har for skilta fartsgrenser avhenger også av at grensene virker fornuftige og logiske ut ifra hvordan trafikantene selv oppfatter forholdene, sier han i pressemeldingen.

Forslaget innebærer å øke fartsgrensen på seks strekninger, blant annet E18 Vinterbro i Akershus til Østfold. Her kan deler av strekningen bli skiltet opp fra 70 til 80 kilometer i timen.

Dette er en av tre strekninger Statens vegvesen har anbefalt å ikke justere opp fartsgrensen på.

Seks strekninger

– Vi ønsker å gjøre reisehverdagen så enkel, sikker og effektiv som mulig. For å få til dette har investeringer i nye veiprosjekter hatt høy prioritet de siste årene, og standarden på veiene er hevet for at transporten skal gå raskt, effektivt og sikkert, sier Dale i pressemeldingen, og mener det er viktig å se på hvilke fartsgrenser som er riktig på de ulike strekningene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer