Her vil de senke fartsgrensa

Utvider motorveien, men samtidig settes fartsgrensa ned.

STØYPROBLEMER: 13 danske kommuner ønsker å redusere fartsgrensene på motorveier. Foto: Vejdirektoratet
STØYPROBLEMER: 13 danske kommuner ønsker å redusere fartsgrensene på motorveier. Foto: Vejdirektoratet Vis mer
Publisert

Flere danske kommuner ønsker å redusere fartsgrensene på en rekke veier. Blant dem er Motorring 3 som går gjennom Gladsaxe og Lyngby kommune.

Det jobbes med å utvide motorveien med én fil, men samtidig ønsker kommunen å sette fartsgrensa ned til 80 kilometer i timen. Ifølge ingeniørselskapet MOE kan en reduksjon i fartsgrensa redusere antall støybelastede boliger i området med 18 prosent, skriver danske TV 2.

13 kommuner

I alt er det 13 kommuner som har bedt det danske veidirektoratet om å få redusere hastigheten. Overfor TV 2 opplyser Vejdirektoratet at støy ofte er årsaken til at kommunene ønsker lavere hastigheter på motorveiene.

De 13 danske kommunene er Aalborg, Aarhus, Vejle, Fredericia, Middelfart, Odense, Kerteminde, Nyborg, Hvidovre, Brøndby, Vallensbæk, Furesø og Gentofte.

Flere europeiske storbyer har innført lavere hastigheter. I januar i fjor innførte Brussel i Belgia 30 km/t fartsgrense i byen. Unntaket er gjennomfartsveier, der grensen vil være 50 eller 70 km/t. I tillegg til å redusere ulykker, mener myndighetene at dette vil gjøre trafikken roligere, noe som igjen vil redusere både CO2-utslipp og trafikkstøy.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer