Test: Kia Stinger

Herlig design og helt grom å kjøre

Men kommer noen til å kjøpe den?

SPORTSLIG: Med Stinger ønsker Kia å vise at de kan bygge sportslige raske biler også. Dette er deres første forsøk med motor i lengderetning og bakhjulsdrift og firehjulstrekk i Europa. Foto: Rune M. Nesheim
SPORTSLIG: Med Stinger ønsker Kia å vise at de kan bygge sportslige raske biler også. Dette er deres første forsøk med motor i lengderetning og bakhjulsdrift og firehjulstrekk i Europa. Foto: Rune M. Nesheim Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

WOW. Den ser ut som en million dollars. En blanding mellom Porsche Panamera og Maserati Ghibli.

Den den er lav, har langt panser og ser slem ut med svære luftinntak og luftegjeller på panseret. Designen har mange likhetstrekk med konseptbilen GT som ble vist i 2011. Den nye Kia Stinger sikter rett inn på premium-markedet, både når det gjelder løsninger og prestasjoner. Kia sier de sikter seg inn på Audi A4 og BMW 3-serie på samme måte som Alfa Romeo Giulia gjør, og appellerer til de sportslige.

Men størrelsesmessig hører den til i klassen over, sammen med biler som Mercedes-Benz CLS og Lexus GS.

Du ser på en femdørs hatchback med plass til fem. Om den vil lykkes i Norge er ikke noen selvfølge. For det første tenker vi mest på den elektriske raringen Soul når vi hører navnet Kia. Dessuten er vi et stasjonsvogn-land og hybrid drivlinje finnes ikke, så oppgitt forbruk blir noe høy og prisen stiv. Da passer Kia Optima PHEV langt bedre. Terskelen er dermed høy for at noen faktisk kjøper Kia Stinger.

Hva går man da glipp av?

Dette er Kias raskeste bil noen sinne. Den sprekeste når 270 km/t. Stinger er bygget med motor i lengderetningen og drift bakover. Velger du sprekeste bensin, er firehjulsdrift standard. Dieselen kan også fås med drift på alle.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer