Herlig sær

Båtglede midt på vinteren. Om bord i Targa 23 forsto vi at dette faktisk er mulig.

Vi beveger oss i rundt 35 knop over bølgene, og havet utenfor Jomfruland er tomt og fritt. Bare en og annen fiskebåt, omfavnet av sultende måker fra Skagerrak. Livet er så absolutt levelig her vi sitter – varmt og godt, drikkende på en flaske iskaldt mineralvann.

Overlevelsesdrakt

Summen av lidelser er alltid konstant. En naturlov uten unntak. Når regnværet endelig takket for seg løp selvfølgelig kulden oss møte. Vi hadde selvsagt forbredt oss på klimatisk ondskapsfullhet, og utstyrt oss med overlevelsesdrakter og varmehansker. Men kuldeavstøtende rekvisita til tross; et hav som oser av frostrøyk er og forblir lite forlokkende.

Helårsbåt

Men det viste seg snart at vår frykt var en tanke overdrevet: Inne i styrhuset slo varmen imot oss, og svetten begynte straks å piple frem under den grundige isolasjonen.

Et rommelig styrhus, et varmeapparat og et par meget behagelige seter. Med ett var lidelse blitt til glede, og vinter til vår. Og med ett forsto vi at Targa 23 er en av svært få småbåter som gjør begrepet båtglede artikulerbart hele året.

Fra fiske til fritid

Et halvtrent øye har trolig ingen problemer med å gjenkjenne arvestoffet i en Targa-båt: Targa lukter fortsatt svakt av fisk. Men like fullt – de finske båtene har klart å omstille seg til et atskillig bredere bruksspekter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer