Hevder luftfilter skal beskytte mot coronaviruset

På bare 20 dager har kinesiske Geely utviklet et friskluft-anlegg som skal beskytte mot det nye coronaviruset.

FRISK LUFT: Det nye luftfilteret sørger for at luften i kupeen er fri for virus og bakterier. Allerede fra nå i mars vil alle Geelys biler ha dette som standard. Foto: Geely
FRISK LUFT: Det nye luftfilteret sørger for at luften i kupeen er fri for virus og bakterier. Allerede fra nå i mars vil alle Geelys biler ha dette som standard. Foto: Geely Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I dag har moderne biler et kupéfilter som sørger for at luften som kommer inn i bilen er fri for partikler og vond lukt. Etter virus-utbruddet i Kina på slutten av 2019, bestemte bilprodusenten Geely Auto, som blant annet eier Volvo, å starte utviklingen av et intelligent friskluftanlegg, kalt Intelligent Air Purification System (IAPS). Målet var å ta vekk alle skadelige stoffer fra luften som slippes inn i bilen – inkludert virus.

Volvo-søster

Det tok Geelys ingeniører 20 dager å utvikle det nye friskluft-anlegget. Fabrikken opplyser at dette vil bli installert i alle Geelys biler fra nå i mars. En av de første bilene som får det er den kompakte SUV-en Geely Icon, som er en søstermodell til Volvo XC40.

Bilene vil ha et nytt kjemisk filter med aktivt kull, som absorberer farlige gasser, slik som formaldehyd. Det vil også være i stand til å fjerne irriterende lukt og skadelig forurensning.

I tillegg har friskluftanlegget en negative ione-generator, som ifølge Geely er i stand til å sterilisere og fjerne virus, bakterier og sopp. Det skal filtrere luften like godt som en N95 pustemaske, som er designet for at ikke dråper, små partikler, virus og bakterier skal trenge inn i munn og nese.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer