Hevder Tesla-en akselererer av seg selv

Dette svarer Tesla på anklagene.

UTILSIKTET AKSELERASJON: Det har angivelig vært flere tilfeller av at Tesla-er plutselig akselererer og skaper farlige tilfeller. For ordens skyld, det kommer inn klager på andre bilmerker av samme grunn. Foto: Rune M. Nesheim
UTILSIKTET AKSELERASJON: Det har angivelig vært flere tilfeller av at Tesla-er plutselig akselererer og skaper farlige tilfeller. For ordens skyld, det kommer inn klager på andre bilmerker av samme grunn. Foto: Rune M. Nesheim Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Amerikanske myndigheter varsler gransking etter at flere Tesla-eiere har klaget på en rask og utilsiktet akselerasjon med sine Tesla-modeller. Det gjelder alle modeller.

Så mye som 127 klager, 110 ulykker og 52 skader skal være resultatet etter disse akselerasjonene med påfølgende tap av kontroll på bilen, ifølge rapportene.

Kan gjelde mange biler

Det er TV-stasjonen CNBC som skriver at amerikanske myndigheter har satt i gang gransking etter rapportene. NHTSA er et klage- og undersøkelsesorgan for trafikk, og de har myndighet til å tilbakekalle biler. I dette tilfellet kan det gjelde inntil 500.000 Tesla-er, produsert mellom 2013 og 2019.

Saken har fått ekstra oppmerksomhet etter historien til Jennifer Terry, som gikk ut i media med sine erfaringer om sin Model 3.

Hun opplevde først en utilsiktet akselerasjon, som hun raskt håndterte. Da kontaktet hun verkstedet for å få bilen undersøkt, og fikk en time langt frem i tid. Kun få dager senere skjedde det igjen. Da krasjet hun i tre biler – to personer ble skadet. Hun klaget da også på at noen av kollisjonsputene i bilen ikke fungerte.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.