Test: Xpeng G3

Hi-tech i billig forpakning

Den første lasten med biler er på vei til Norge, vi har kjørt den.

Et helt nytt kinesisk bilmerke er i ferd med å etablere seg. Merket heter Xpeng. Først ut er kompakt-SUV-en G3. Det er en rimelig, sprek og overrasker med høy teknologi. Sjekk ut bilen på filmen. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De kinesiske bilene kommer til Norge. Vi har allerede kjørt MG og Polestar. Nå er det Xpeng det gjelder, og etter bare et par timer bak rattet, vil vi påstå at de bringer mye nytt til torgs. I hvert fall i segmentet for kompakte SUV-er.

Den har mye som frister:

Minst 45 mils rekkevidde, 2,5 nivå selvkjøring (dvs. at den nesten kan kjøre helt av seg selv dersom veiene har god markering), avansert selvparkering.

Fjernkontrollert parkering - og ikke minst: Fem års garanti med ubegrenset kjørelengde.

Skiller seg fra mengden

Du kjøper ikke Xpeng først og fremst på grunn av designen. Fronten er smått merkelig og kulen på taket som inneholder en slags erstatning for et GoPro-kamera, gjør den ikke penere. De kresne av oss ville kanskje også sett den med langt større hjul. Bakfra ser den bedre ut.

Innvendig minner den oss om at den hører hjemme i det rimelige segmentet. Interiøret domineres av hardplast og materialene i setene minner om skai. Materialvalg i dørsider og bagasjerom er som forventet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.