Volvo vil utvide med flere SUV-er

Hinter om to nye Volvo-modeller

Volvo-sjefen avslører planer om nye SUV-er - både i større og mindre størrelse enn dagens.

STØRST TIL NÅ: Volvo XC90 er markedets største Volvo. Den blir oppgradert til versjonen på bildet i 2020. Mye tyder på at også en enda større XC100 snart vil bli lansert. Foto: Jamieson Pothecary
STØRST TIL NÅ: Volvo XC90 er markedets største Volvo. Den blir oppgradert til versjonen på bildet i 2020. Mye tyder på at også en enda større XC100 snart vil bli lansert. Foto: Jamieson Pothecary Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det skjer mye hos Volvo om dagen. Først rapporterte bilprodusenten i øst at de fra januar til og med juni hadde sitt beste halvår noensinne, med hele 340.286 solgte biler verden over. I slutten av forrige uke sprakk nyheten om at 507.000 biler - 9.219 av dem i Norge - tilbake-kalles, på grunn av brannfare

I tillegg ser det ut til at den norske ur-Volvo-modellen blir lagt ned, om ikke lenge.

Tilbakekallingene gjør likevel ikke at svensk-kineserne legger seg på ned på latsiden. Nå har nemlig gamle rykter kommet tilbake, om at Volvo skal utvide modellutvalget ytterligere.

XC30 og XC100

Det gode Volvo-salget er mye takket være eier Geelys satsing på høyreste SUV-er (61 % av salget). Til nå har Volvo kommet med tre nye og populære SUV-er, som alle har vunnet gjeve priser.

  • XC40 - den minste og mest urbane - helelektrisk i 2020
  • XC60 - bestselgeren i midten
  • XC90 - den store familiefrakteren

Det har altså versert rykter om hva Volvo skal kommer med framover av nyheter. Nå letter administrerende direktør Håkan Samuelsson på sløret, overfor britiske Auto Express.

LETTER PÅ SLØRET: Administrerende direktør Håkan Samuelsson i Volvo. Foto: Øystein B. Fossum
LETTER PÅ SLØRET: Administrerende direktør Håkan Samuelsson i Volvo. Foto: Øystein B. Fossum Vis mer

I så fall kan SUV-er à la XC100 og XC30 gjøre sin inntreden på markedet. I så fall vil svensk-kineserne ta opp kampen ytterligere mot de tyske premiummerkene BMW, Audi og Mercedes-Benz.

- Vi ser på muligheten innen innen SUV-segmentet spesielt. Dere skal ikke se bort fra at det kommer en større og kanskje en mindre SUV. Vi kommer til å overraske dere med det framover, sier Samuelsson.

BESTSELGER: Volvo XC60 er dagens mest solgte Volvo-modell - både globalt og i Norge. Nå lanserer Volvo-sjefen muligheten for to nye SUV-er fra det svenske premiummerket. Foto: Volvo
BESTSELGER: Volvo XC60 er dagens mest solgte Volvo-modell - både globalt og i Norge. Nå lanserer Volvo-sjefen muligheten for to nye SUV-er fra det svenske premiummerket. Foto: Volvo Vis mer

Vil lease dem ut?

På grunn av mindre fortjeneste på små biler har Volvo-sjefen lansert ideen om å kanskje bare lease ut en eventuell mindre SUV gjennom merkets egen tjeneste, «Care by Volvo».

- Vi tok et steg ned med XC40, vår minste SUV. Nå har vi en sterk linje, men aldri si aldri. Trenden nå er at premiumbiler er mer frigjort fra størrelse, slik at også små biler kan være premium. Bare fordi du har en liten dress, behøver den ikke være laget av polyester, forklarer Samuelsson overfor Auto Express.

Volvos neste salgsmål er å nå 800.000 solgte biler globalt over ett kalenderår, noe mange tror de kan greie allerede i 2020 om dagens vekst fortsetter. Selskapet forventer nemlig at tallene vil skyte ytterligere fart, når salget av dagens minste SUV - XC40 - skyter fart i Kina.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer