Årets kuleste elbil?

Hippie-bussen kommer i mars

Etter fem år med rykter og spekulasjoner, viser VW fram sin nye ID.Buzz 9. mars - en moderne utgave av den ikoniske hippie-bussen.

ÅRETS KULESTE: Om noen uker lanseres den lenge omtalte "hippie-bussen". Dette er en av de kuleste elbilene som kommer på markedet i år. Den kommer til å bli ganske lik prototypen på bildet. Foto: VW
ÅRETS KULESTE: Om noen uker lanseres den lenge omtalte "hippie-bussen". Dette er en av de kuleste elbilene som kommer på markedet i år. Den kommer til å bli ganske lik prototypen på bildet. Foto: VW Vis mer
Publisert

Det er VW-sjef Herbert Dies som annonserer dette i en melding på Twitter. I den samme meldingen tegner han konturene av bilen, som ser ut til å bli overraskende lik konsept-bilen som VW viste fram for to år siden.

VWs originale buss, som først ble lansert i 1951, har i alle tider vært forbundet med hippie-bevegelsen fra 1960-tallet og musikkfestivaler som Woodstock.

Den har en dedikert fan-skare. I 2017 ble en VW DeLuxe Samba med 21 vinduer solgt på Barrett-Jackson auksjon i Scottsdale, Arizona, for den nette sum av 302 500 dollar – rundt 2,7 millioner kroner etter dagens kurs.

Helt elektrisk

Helt siden VW viste fram den første designstudie av bilen i 2017, har den vært en av de mest omtalte og forventede av alle de nye elektriske bilene som kommer i år. Den moderne utgaven blir selvfølgelig helt elektrisk.

Prototypen av bilen skal ha vært utstyrt med batteripakker på 83 eller 111 kWt. Det kan betyr rekkevidder på opp mot 55 mil. I tillegg har den hatt to motorer, en foran og en bak, som gir bilen firehjulstrekk.

Stort batteri

Om produksjonsmodellen får de samme spesifikasjonene, har VW ennå ikke sagt noe om. VW ID.4, som bygges på den samme plattformen, har batteripakker på opptil 77 kWt. ID.Buzz har lengre akselavstand og kan dermed ha plass til et større batteri.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.