Hissig og rød

Alfa Romeos minste modell byr på temperament og mye kjøreglede.

Typisk Alfa-design også på MiTo Foto: Cato Steinsvåg
Typisk Alfa-design også på MiTo Foto: Cato Steinsvåg Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Alfa Romeo MiTo er en bil i småbilklassens premiumsegment som inntil nylig har vært dominert av Mini. I det siste har også Audi A1 kommet til og en ikke-premium produsent som Citroën utfordrer de nevnte bilene med DS3.

MiTo har med andre ord sterke konkurrenter. Men førsteinntrykket er godt. Alfa Romeo har et særegent formspråk og MiTo er forholdsvis oppsiktsvekkende, spesielt i knall rød.

Interiør

Innvendig er det tydelig at man forsøker å gi et sportslig inntrykk. Spesielt påfallende er sportsstolene og materialet som er brukt i dashbord og dørpaneler med karbonlignende utseende. Det er greit med justeringsmuligheter og det burde gå fint for de fleste å finne en god kjørestilling her. Men kvalitetsfølelsen er litt svakere enn i de nevnte konkurrentene.

Test av Mini kabriolet.

Sprek

Vi fyrer opp motoren som i vårt testeksemplar er en 1,4-liters bensinturbo med 135 hestekrefter og 206 newtonmeter. 0-100 skal gå på 8,4 sekunder så vi forventer en forholdsvis sprek småbil. Litt gassing avslører fort at den er over gjennomsnittelig rask i alle fall.

DNA

Ganske fort oppdager man også en bryter som sitter ved siden av girspaken. Denne styrer DNA-systemet som Alfa kaller det. I praksis betyr det tre ulike kjøremodi som styrer gassrespons, styring, ESP-system og visningen i instrumentpanelet. De tre innstillingene er sport, normal og allvær. De to sistnevnte er det ikke så lett å kjenne forskjell på, men med sportsinnstillingen aktivert, blir MiTo vesentlig mer temperamentsfull.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer