Bilsalget i august 2017

Historisk august

Aldri tidligere har det blitt solgt like mange biler i august.

FLOMMER INN: Godt over 1000 eksemplarer av den for tiden mestselgende elbilen - Volkswagen e-Golf - ble registrert i august - 996 nyregistreringer pluss en god del bruktimporterte. Det gjorde sitt til at elbilene fikk en markedsandel på over 20 prosent i en for øvrig rekordartet august måned for bilsalget. Foto: Jamieson Pothecary
FLOMMER INN: Godt over 1000 eksemplarer av den for tiden mestselgende elbilen - Volkswagen e-Golf - ble registrert i august - 996 nyregistreringer pluss en god del bruktimporterte. Det gjorde sitt til at elbilene fikk en markedsandel på over 20 prosent i en for øvrig rekordartet august måned for bilsalget. Foto: Jamieson Pothecary Vis mer
Publisert

Opplysningsrådet for Veitrafikken (OFV AS), har servert statistikken over førstegangsregistrerte biler i august og i de første åtte månedene i 2017.

Måned etter måned holder tendensen seg - det norske bilmarkedet holder seg på sitt høyeste nivå på 30 år. Vi konstaterte det tidligere i sommer og sommermåned nummer tre ble ikke dårligere. Og fortsatt er det merker som BMW, Mercedes, Volvo og Audi som øker mest.

I august ble det registrert 13.415 nye personbiler og 1,4 flere enn i august 2016. Ifølge bransjenettstedet bilnytt.no, er det det høyeste tallet som noensinne er blitt registrert i en august måned her i landet. Sammenlignet med gjennomsnittet for august måned de 10 foregående årene, er årets tall dessuten 22,9 prosent høyere.

Allerede over 100.000

Dette betyr at det hittil i år er registrert i alt 102.874 nye personbiler - altså enda litt høyere enn knall-året 2016 (0,8 prosent opp fra samme periode i fjor).

Også bruktimporten øker kraftig. 2177 personbiler i august er hele 46,6 fler enn i august 2016 og hittil i år er det registrert 13.551 bruktimporterte personbiler - opp 23,3 fra samme periode i 2016. Det er særlig ladbare biler som bruktimporteres for tiden - på topp finner vi Mitsubishi Outlander, Kia Soul Electric, Nissan Leaf og VW e-Golf. Også det ordinære bruktbilsalget er i økning.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer