Historisk

Dette har aldri skjedd før.

SER DU BILEN?: Foran oss ligger det en bil uten baklys. Umulig å se og veldig skummelt på mørke og våte høstveier. Er bilen din mørklagt kan politiet gi deg kjøreforbud. Video: Rune Korsvoll Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Det blir spennende å se hvor høy elbilandelen blir i 2023. På slutten av året i fjor så vi at elbil for første gang var den største kjøretøygruppen. Det er særlig dieselbilene som blir erstattet av nullutslipp på veiene i Oslo og omegn, sier analyseansvarlig Stian Strøm Arnesen i Fjellinjen til NTB.

Flere i bommen

Dette kommenterer han etter at bompengestatistikken for 2022 i Oslo er klar.

Til sammen var det 391 millioner passeringer i Fjellinjens 83 bomstasjoner i Oslo og Viken. I 2021, med coronanedstenginger og hjemmekontor, var tallet 370,2 millioner, skriver Fjellinjen i en pressemelding.

I desember 2022 var tallet 30,4 millioner, en økning på 4,4 prosent justert for juleferie fra året før.

Rekord

At elbilene stadig øker i antall er en kjent sak. Det viste også nybilsalget i 2022. I desember ble det solgt 39 497 nye biler i Norge, der nesten alle er elektriske.

Dette henger også sammen med innføringen av moms. som trådte i kraft 1. januar. Da jobbet bransjen på spreng for å få ut biler til kundene. I etterkant har det imidlertid stoppet litt opp, ifølge Elbil24.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer