Norgesferie 2020

Hit kjører turistene i sommer

Én av tre skal på bilferie i sommer - dette kan påvirke avgjørelse om hvor i landet du skal feriere.

NORGESFERIE: Oversikten vår viser hvor nordmenn fra forskjellige deler av landet har tenkt seg på bilferie denne sommeren. Foto: Fremtind
NORGESFERIE: Oversikten vår viser hvor nordmenn fra forskjellige deler av landet har tenkt seg på bilferie denne sommeren. Foto: Fremtind Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ifølge Statistisk sentralbyrå gjennomføres syv av ti feriereiser i Norge med bil, og med corona-situasjonen vil andelen trolig øke ytterligere. Flere spørreundersøkelser som Dinside har fått tak i forteller at om lag én av tre nordmenn skal på bilferie denne sommeren.

- Det blir travelt på norske veier, og det øker risikoen for store og små trafikkulykker, sier skadeforebygger Therese Nielsen i Fremtind.

Her ser du oversikten over hvor nordmenn planlegger å dra på bilferie i Norge denne sommeren. Det kan du ta med deg i din planlegging, for å unngå kø og «fulle» turistattraksjoner.

Vestlandet mest pop

En undersøkelse Respons Analyse har gjort for forsikringsselskapet viser at fire av ti nordmenn vil benytte Vestlandet som feriemål med bilen. 35 prosent vil dra til Nord-Norge, mens 33 vil besøke Midt-Norge.

Summen av alle reisemålene blir naturligvis mer enn 100, da noen skal besøke mange destinasjoner i løpet av ferien.

Statistikken viser også at hele 55 prosent av folk fra Oslo planlegger bilferien til Vestlandet. På veien vestover møter de en skokk av vestlendinger, for over 40 prosent av disse oppgir nemlig at bilferien går til Østlandet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer