Økt trafikk i juli

Hit reiste vi på bilferie i sommer

Droppet Nordkapp og Geiranger, valgte kyst, fjell og Nordland.

NORGESFERIE: Det var trafikkøkning i juli og det var nordmenn som sto for den. Vi søkte nordover, vestover og til fjells. Foto: Rune M. Nesheim
NORGESFERIE: Det var trafikkøkning i juli og det var nordmenn som sto for den. Vi søkte nordover, vestover og til fjells. Foto: Rune M. Nesheim Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nordmenn valgte som ventet bil på norgesferien, men la turen utenom noen av de mest kjente turistmålene. E6 i Nordland hadde en trafikkvekst på 50 prosent i juli.

Mange ville til Nordland

På forhånd hadde mange spådd at nordmenn kom til å dra på bilferie i eget land i sommer, og det slo til. I feriemåneden juli var det jevnt over mer trafikk enn samme måned i fjor. Tallene viser at mange flere enn vanlig dro nordover med bil.

– På E6 ved Nordlandsporten i Grane kommune og Sørelva i Saltdal kommune var det trafikkvekst på rundt 50 prosent i juli. Også trafikken til Senja økte med 10 prosent. Lofoten, som hadde lite trafikk i juni, tok seg litt opp i juli, og trafikken lå omtrent på nivå med året før, sier divisjonsdirektør Per Morten Lund i Statens vegvesen.

Men nordmenn tok ikke turen helt til Nordkapp. Der var det 30 prosent nedgang i trafikk på Magerøya sammenlignet med juli i fjor.

Jevn vekst og flere omkomne

De fleste gjennomfartsårene og fjellovergangene i Sør-Norge hadde betydelig trafikkøkning i juli i år sammenlignet med juli 2019.

- E6 hadde en trafikkvekst gjennom Oppdal på 27 prosent, og 10 prosent vekst ved Lillehammer. Riksvei 3 ved Åmot økte med 12 prosent, og på riksvei 7 ved Geilo var økningen på 14 prosent.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer