Hjalp 7000 elbiler

I fjor hjalp NAF flere tusen elbiler som fikk problemer langs veien.

BLIR OVERRASKET: Mange elbileiere blir overrasket når de oppdager at de har et lite 122-volts batteri i tillegg til det store. Det blir like fort tomt om vinteren på en elbil som på en bensinbil. Da starter ikke bilen. Foto: NAF
BLIR OVERRASKET: Mange elbileiere blir overrasket når de oppdager at de har et lite 122-volts batteri i tillegg til det store. Det blir like fort tomt om vinteren på en elbil som på en bensinbil. Da starter ikke bilen. Foto: NAF Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det blir stadig flere elbiler på veiene i Norge. Det merker bilbergerne til NAF godt. I 2022 måtte de ut å hjelpe over 7000 elbil-eiere som hadde fått problemer langs veien. Det er en økning på hele 30 prosent fra året før. Startproblemer og flatt batteri er den vanligste årsaken til at det sier stopp.

Mange elbileiere er fortsatt ikke klar over at bilen deres har et lite 12-voltsbatteri i tillegg til det store batteriet som gir strøm til elmotoren. Dette batteriet kan tappes for strøm på samme måte som med startbatteriet i en bensinbil. Det lille batteriet sørger også for å «starte» det elektriske systemet i bilen.

I mange biler må det også være strøm på 12-voltsbatteriet for at dørlåsene skal fungere.

Punkterer oftere

NAFs bilbergere ser imidlertid en ting som skiller elbilene fra andre; De har relativt sette flere punkteringer.

OFTERE PUNKTERING: Elbilene er tunge og det kan være årsaken til at de punkterer oftere enn andre biler. Foto: Rune Korsvoll
OFTERE PUNKTERING: Elbilene er tunge og det kan være årsaken til at de punkterer oftere enn andre biler. Foto: Rune Korsvoll Vis mer

Hjelp ved punkteringer er nummer to på lista over de vanligste årsakene til nødstopp for elbiler. Dette kan komme av at elbilene er betydelig tyngre enn fossilbiler.

I tillegg til de fem vanligste årsakene til nødstopp, så bilbergerne en ny trend gjennom 2022: Flere elbilister trengte hjelp etter å ha kjørt tom for strøm.

Kjører strøm-tomt

- Over 200 elbilister har fått hjelp til å komme seg til et ladepunkt. Tidligere har det bare vært snakk om noen få titalls elbiler, sier senior kommunikasjonsrådgiver i NAF, Nils Sødal, til Dinside.

Han tror en årsak til økningen kan være at mange elbilister ikke lenger har rekkeviddeangst, og ender med å feilbedømme bilens rekkevidde før den må lades.

Vinterproblemer

- En annen årsak er at en del ferske elbilister feilberegner rekkevidden på vinteren. Når deter skikkelig kaldt må man legge inn ladestoppet langt tidligere enn sommerstid, sier Sødal

- Vi ser også at uforutsette hendelser i trafikken, slik som køer i forbindelse med trafikkuhell, fører til at elbilister må ha hjelp. Når køen etter et uhell i morgenrushet løser seg opp, kan våre bilbergere oppleve at elbiler har gått tomme for strøm og ikke kommer seg videre.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer