Hjelmen har integrert navigasjon

Når man kjører bil er satellittbasert navigasjon forholdsvis greit å bruke. Ikke så på motorsykkel.

Skjemaet viser hvordan hjelmens funksjoner samspiller. Produktet er foreløpig på prototype-stadiet. Foto: LiveMap via Youtube
Skjemaet viser hvordan hjelmens funksjoner samspiller. Produktet er foreløpig på prototype-stadiet. Foto: LiveMap via Youtube Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Inspirert av klager fra motorsyklister over hvor kronglete det er å måtte stoppe og sjekke medbragt GPS-skjerm, har det russiske selskapet LiveMap utviklet noe som for oss ser ut til å være en ganske genial hjelm.

Hjelmen viser vei

Det er ganske enkelt (vel...) en hjelm med innebygget navigasjonssystem. Det kan minne om det en jagerpilot, for eksempel i en F 35, bruker, etter HUD-prinsippet. LiveMap har bragt konseptet sitt til folkefinansierings-nettstedet Indiegogo for å skaffe støttespillere for prosjektet.

Greier selskapet å skaffe de nødvendige 150.000 dollar, planlegges lansering på markedet om et drøyt år - på sensommeren 2014.

Pionéer med HUD til alle


Head-up-visir

Ideen er selvfølgelig å gjøre livet tryggere for motorsyklister som leter etter veien. Hjelmen, som er noe større enn vanlig for å få plass til systemet, viser føreren vei via informasjon som vises på innsiden av visiret. Den er selvsagt stemmestyrt - det skal ikke være nødvendig å trykke på knapper.

Frontruta som viser vei

Systemet er Android-basert, men låst til et proprietært grensesnitt. Gründerne, ledet an av daglig leder Andrew Artishchev, anser nemlig at distraherende aktiviteter av annen type - som å se film eller spille - ikke har noen plass i denne typen produkt.

Takket være et gyroskop skal informasjonen holdes i linje med motorsyklistens hode for å unngå feilnavigasjon. Batterikapasiteten skal rekke til en hel dags bruk.

Følgende video forklarer prosjektet, og produktet, grundigere:


Og prisen? Cirka 2.000 dollar eller noe under 12.000 kroner.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer