Hjelmen

En hjelm skal beskytte ditt forhåpentligvis kloke hode mot varig skade. Dessuten er den påbudt.

Det er kanskje unødvendig å påpeke det, men en helhjelm beskytter deg bedre enn en halvhjelm. Hjelmen, være seg hel- eller halvhjelm, er bygd opp av enten plast eller fiber. Sistnevnte regnes som den sikreste, mens plasthjelmen tåler en røffere behandling. Fiberhjelmen som regel dyrere enn en plasthjelm. Ellers er det liten eller ingen sikkerhetsmessig forskjell på dyre og billige hjelmer så lenge de består av samme materiale.

Visiret er hjelmens frontrute. For å ivareta sikkerheten bør du derfor velge en hjelm med blank visir. Er visiret sotet vil du ikke være særlig klarsynt verken i tunneler eller ved kjøring i tåke.

Komfort

Hjelmen skal føles behagelig under bruk. Derfor er interiøret viktig. Det skal virke både støt- og støydempende. Hvor effektivt hjelmen demper støy er ofte oppgitt på den enkelte hjelms spesifikasjoner. Det en fordel at interiøret er godt oppbygd på hjelmens underside. Dette motvirker luft å trekke opp i hjelmen noe som kan skape både kulde og støy. Videre er det viktig at materialet puster godt. Hvem ønsker en odør av gammel svette i hjelmen sin? Når det er sagt har også noen hjelmer et utagbart interiør som kan vaskes. Eller er allergifritt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer