Hjelp, bilen vår ruster bort!

Ekteparet Morten Ludvigsen og Jorun Haugerud trodde de hadde fått drømmebilen da de kjøpte en tilnærmet ny VW Passat CC. Seks år og mange runder med utbedring av rust senere, vet de at det ikke stemmer.

Morten Ludvigsen og Jorun Haugerud er slettes ikke fornøyd med flere rustangrep på en godt vedlikeholdt bil under fem år.  Foto: Kasper Van Wallinga
Morten Ludvigsen og Jorun Haugerud er slettes ikke fornøyd med flere rustangrep på en godt vedlikeholdt bil under fem år. Foto: Kasper Van Wallinga Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Når bilen må utbedres for rust for fjerde gang i løpet av snaut seks år, da begynner vi å bli rimelig lei, sukker Morten Ludvigsen fra Larvik oppgitt.

42-åringen har bilpleie som hobby og er godt over gjennomsnittet opptatt av å ivareta bilene i familiens eie så bra som mulig. Derfor er han overrasket og svært skuffet over alle rustproblemene de hittil har opplevd på konas bil.LES OGSÅ: Nye biler ruster som aldri førBilen han sikter til er en VW Passat CC, 2009-modell. De likte utseendet på den spesielle Passaten godt, og nølte ikke da anledningen bøy seg til å kjøpe det som var en tilnærmet ny bil fra en merkeforhandler på Sørlandet for snart seks år siden. Med kun 4.300 km på tellerverket og litt ekstra utstyr betalte de nesten en halv million kroner for bilen.

- Det er en slående vakker bil som skiller seg ut i mengden, og vi ble utrolig glad i den. Plassen er overraskende god til tross for firedørs kupé-utforming, den er god å kjøre, og den er drivstoffgjerrig, sier Morten. Her sjekker du bilen for rust

Anerkjente problemet

Noe av det første han ordnet kort tid etter innkjøp var å gi bilen en DITEC-behandling, som er en lakkforsegling, slik at lakken skulle bevares godt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer