Når varsellampa lyser på leiebilen

Hjelp! Lampa lyser!

Du har booket leiebil, men har dårlig tid. Så lyser det varsellamper når du plukker den opp ... Hva gjør du?

Hjelp! Lampa lyser!
Publisert
Sist oppdatert

Det kan fort bli dyrt om du skal bruke Vy Bybil i Oslo. Tjenesten koster nemlig hele seks kroner i minuttet, for dem som ikke har investert i dyre rabattpakker på opptil 10.000 kroner (da kan prisen halveres).

I vår test av tre bildelingstjenester i hovedstaden konkluderte vi imidlertid med at Vy Bybil kan være bra om du skal reise fra A til B - spesielt om dere er flere personer, som ikke allerede betaler for ukes-, måneds- eller årskort på kollektivtransport i Oslo.

Men det er dyrt om du kjører deg bort - og/eller skal la bilen stå en stund, mens du er på kjøpesenteret og handler, på restaurant og spiser eller skal på bading. Selv reklamerer de med at man kan ta med bybilen til fjellturen, og bare betale én krone i minuttet, mens man er ute og trasker ...

Om det til sammen blir bare én time kjøring (360 kroner) til og fra foten av fjellet og fem timer (300 kroner) trasking ender man opp med en relativt ubehagelig regning på 660 kroner. Døgnprisen er 899 kroner - litt mye for en liten Renault Zoe.

Feilmelding

Men enda verre blir det om det er feilmelding på bilen, med en gang eller rett etter at du har plukket den opp. Det har Dinside opplevd opptil flere ganger med disse bilene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.