Bilforsikring

Hjemmekontor kan gjøre bilforsikringen billigere

Det er flere sparesmarte grep du kan gjøre for å få ned forsikringsprisen.

Publisert

- De som vanligvis kjører langt til og fra jobb, men ikke gjør det under coronapandemien med pålagt hjemmekontor, er det verdt å sjekke om du kan skru ned den årlige kjørelengden, sier Nils Sødal i Norges Automobilforbund (NAF) til Dinside.

Kanskje har den manglende jobbkjøringen gjort at du har kjørt langt mindre enn det du har avtalt med forsikringsselskapet.

Andre kan, derimot, ha brukt bilen mer både til ferie, jobb og fritid på grunn av virusutbruddet, for det har jo ikke vært like kjekt å fly eller reise kollektivt den siste tida...

- I de tilfellene er det slik at du må justere opp den avtalte kilometerstanden og får noe dyrere forsikring, sier Sødal.

Lurt å justere fortløpende

Siviløkonom Hallgeir Kvadsheim har listet opp flere sparesmarte grep knyttet til bilforsikring i et innlegg på Pengeverkstedet.no, deriblant ovennevnte om hjemmekontor og mindre pendling.

Mange bileiere velger 16.000 kilometer på forsikringen, men kanskje bikker de under 12.000 kilometer i disse dager, for eksempel hvis du har byttet til en jobb nærmere bostedet ditt. Gi beskjed, så senkes prisen, oppfordrer Kvadsheim.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer