Continental C.A.R.E.

Hjulet som fyller
luft av seg selv

Et komplett hjul som overvåker seg selv og fyller på luft om det trengs, kan være her snart.

C.A.R.E.: Det komplette hjulet er hardstappet med sensorer og luftsystemer, som sender skal informasjon via Bluetooth. Foto: Continental
C.A.R.E.: Det komplette hjulet er hardstappet med sensorer og luftsystemer, som sender skal informasjon via Bluetooth. Foto: Continental Vis mer
Publisert

Dekkprodusenten Continental viste muskler under bilutstillingen i Frankfurt i forrige uke. Der fant vi Conti C.A.R.E, som er et helintegrert system utviklet for framtidas autonome biler.

Conti C.A.R.E. (står for Continental connected, autonomous, reliable, og electrified) består av sensorer som overvåker mønsterdybde, temperatur, eventuelle skader i dekket og lufttrykk. Alt dette sjekkes opptil 700 ganger i løpet av ett døgn, forteller dekkprodusenten.

Continental har tidligere vist fram dekk laget av løvetann, noe som fikk miljøaktivist Kurt Oddekalv til å tro det var 1. april.

Pumper luft selv

Om det skulle oppstå feil lufttrykk, vil en innebygd luftpumpe i felgen bruke sentrifugalkraften til å pumpe mer luft inn i dekket. Inne i felgen sitter det to små trykktanker, som henter luft fra sentrifugalkraften under kjøring. De kan også lagre overskuddsluft, som eventuelt skulle komme i retur fra dekket.

Det hele sender informasjon til bilens datasystem via blåtann og direkte til eieren. Sjåføren kan også styre systemet fra mobilen (via blåtann) og for eksempel justere lufttrykket, om bilen skulle være tungt lastet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer