Hold deg unna kjøpesentrene i julen

Stressede julegavehandlere kolliderer ofte. Er du uheldig kan andres stress gå ut over din lønnskonto.

Publisert
Sist oppdatert

Ifølge Storebrand Skadeforsikring er det en tradisjonelt en stor økning i bilskader de siste dagene før jul. De tre siste virkedagene før julaften 2007 mottok forsikringsselskapene nesten 1.500 skademeldinger daglig, noe som ifølge Finansnæringens Hovedorganisasjon (FNH) var 50 prosent mer enn desember-snittet.

Ifølge Storebrand er det spesielt rygge- og parkeringsulykker som øker i hyppighet i sammenheng med julehandelen. Mange av disse skadene oppstår i parkeringshus knyttet til kjøpesentre.

Kan ramme den forsiktigste

Du er jo selvsagt en usedvanlig dyktig og forsiktig sjåfør som aldri kommer borti verken betongstolper eller andres biler. Du skal imidlertid være klar over at andres stress og manglende kjøreferdigheter kan gå ut over deg som aldri bulker selv.

Erfaringsmessig har det nemlig blitt stadig vanligere at norske bilførere "glemmer" å legge igjen en lapp der de innrømmer at de har kjørt på bilen din. Hvis en annen bilfører stikker av etter å ha skadet din bil, vil resultatet vanligvis bli at ditt forsikringsselskap forlanger at du betaler en egenandel pålydende mellom 3.000 og 5.000 kroner. Samtidig er det stor sannsynlighet for at du vil lide 30 prosent bonustap, noe som kan resultere i at du må ut med tusenvis av kroner i økt forsikringspremie de kommende årene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer