Aksjon skolestart:

Holdt 84 km/t i 40-sone

Heller ikke i år er politiet spesielt imponerte.

AKSJON SKOLESTART: Politiet holder trafikkontroll i Ullevålsveien i forbindelse med skolestart. Foto: Ali Zare / NTB
AKSJON SKOLESTART: Politiet holder trafikkontroll i Ullevålsveien i forbindelse med skolestart. Foto: Ali Zare / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Forrige uke begynte de fleste barne- og ungomdsskoleelever på skolen igjen etter en lang sommerferie, og tradisjon tro har politiet gjennom «aksjon skolestart» stort fokus på trafikken i nærheten av skoler.

I en pressemelding opplyser Oslo politidistrikt at de i løpet av den første uka etter skolestart har delt ut 361 forenklede forelegg rundt skolene i Oslo, Bærum og Asker.

Av dem var blant annet 166 for mobilbruk og 152 for høy hastighet. Mobilbruk straffes som kjent hardere i år enn i fjor - boten er tredoblet til 5.000 kroner, og man får tre prikker i førerkortet.

– Bilen bør være en mobilfri sone, også håndfri bruk tar oppmerksomheten fra trafikkbildet. Mitt tips er å sette mobilen på lydløs og heller sjekke meldinger eller ringe tilbake når du tar en pause eller er ferdig med å kjøre, oppfordrer seksjonsleder Frode Andreassen i Oslo Politidistrikt.

67 personer fikk også bot for feil eller manglende bruk av bilbelte.

84 i 40-sone

Verre gikk det med sjåføren som ble målt til 84 km/t i 40-sone i Kongsveien på Holtet i Oslo. Det endte med førerkortbeslag, og også sju andre sjåfører mistet lappen i løpet av den første uka.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.