Aksjon skolestart:

Holdt 84 km/t i 40-sone

Heller ikke i år er politiet spesielt imponerte.

AKSJON SKOLESTART: Politiet holder trafikkontroll i Ullevålsveien i forbindelse med skolestart. Foto: Ali Zare / NTB
AKSJON SKOLESTART: Politiet holder trafikkontroll i Ullevålsveien i forbindelse med skolestart. Foto: Ali Zare / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Forrige uke begynte de fleste barne- og ungomdsskoleelever på skolen igjen etter en lang sommerferie, og tradisjon tro har politiet gjennom «aksjon skolestart» stort fokus på trafikken i nærheten av skoler.

I en pressemelding opplyser Oslo politidistrikt at de i løpet av den første uka etter skolestart har delt ut 361 forenklede forelegg rundt skolene i Oslo, Bærum og Asker.

Av dem var blant annet 166 for mobilbruk og 152 for høy hastighet. Mobilbruk straffes som kjent hardere i år enn i fjor - boten er tredoblet til 5.000 kroner, og man får tre prikker i førerkortet.

– Bilen bør være en mobilfri sone, også håndfri bruk tar oppmerksomheten fra trafikkbildet. Mitt tips er å sette mobilen på lydløs og heller sjekke meldinger eller ringe tilbake når du tar en pause eller er ferdig med å kjøre, oppfordrer seksjonsleder Frode Andreassen i Oslo Politidistrikt.

67 personer fikk også bot for feil eller manglende bruk av bilbelte.

84 i 40-sone

Verre gikk det med sjåføren som ble målt til 84 km/t i 40-sone i Kongsveien på Holtet i Oslo. Det endte med førerkortbeslag, og også sju andre sjåfører mistet lappen i løpet av den første uka.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer