Aksjon skolestart:

Holdt 84 km/t i 40-sone

Heller ikke i år er politiet spesielt imponerte.

AKSJON SKOLESTART: Politiet holder trafikkontroll i Ullevålsveien i forbindelse med skolestart. Foto: Ali Zare / NTB
AKSJON SKOLESTART: Politiet holder trafikkontroll i Ullevålsveien i forbindelse med skolestart. Foto: Ali Zare / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Forrige uke begynte de fleste barne- og ungomdsskoleelever på skolen igjen etter en lang sommerferie, og tradisjon tro har politiet gjennom «aksjon skolestart» stort fokus på trafikken i nærheten av skoler.

I en pressemelding opplyser Oslo politidistrikt at de i løpet av den første uka etter skolestart har delt ut 361 forenklede forelegg rundt skolene i Oslo, Bærum og Asker.

Av dem var blant annet 166 for mobilbruk og 152 for høy hastighet. Mobilbruk straffes som kjent hardere i år enn i fjor - boten er tredoblet til 5.000 kroner, og man får tre prikker i førerkortet.

– Bilen bør være en mobilfri sone, også håndfri bruk tar oppmerksomheten fra trafikkbildet. Mitt tips er å sette mobilen på lydløs og heller sjekke meldinger eller ringe tilbake når du tar en pause eller er ferdig med å kjøre, oppfordrer seksjonsleder Frode Andreassen i Oslo Politidistrikt.

67 personer fikk også bot for feil eller manglende bruk av bilbelte.

84 i 40-sone

Verre gikk det med sjåføren som ble målt til 84 km/t i 40-sone i Kongsveien på Holtet i Oslo. Det endte med førerkortbeslag, og også sju andre sjåfører mistet lappen i løpet av den første uka.

– Det mest alvorlige er at vi har tatt seks førere som har vært i narkorus på skoleveier i Oslo sentrum på dagtid, sier Andreassen. Tre av disse ble fratatt førerkortet, og ytterligere to hadde ikke gyldig førerkort.

Åtte biler ble dessuten avskiltet.

Fortsetter

Politiet fortsetter aksjonen denne uken, både i Oslo, Bærum og Asker og ber folk tenke over at spesielt de yngste barna har liten eller ingen erfaring med å ferdes i trafikkmiljøet.

– Kjørende må ta hensyn og vise ekstra oppmerksomhet og aktsomhet ved skolestart som ellers i året, anmoder politiet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer