Honda CBR 900 RR: Eksplosiv råtass

R-syklene blir slankere og sterkere for hvert år, og flere MC-produsenter har nå modeller med motorer som yter nærmere én hestekraft per kilo tørrvekt. Honda er, med sin CBR 900 RR Fireblade, en av dem.

Publisert

For med sine 170 kilo, veier faktisk ikke Fireblade mer enn en 600-kubikker. Og mens motorene i 600-kubikkerne yter mellom 110 og 120 hestekrefter, kan Fireblade skilte med hele 152 stykker. Det betyr at Fireblade har nesten 0,9 hestekrefter per kilo tørrvekt og at den på papiret er den råeste sykkelen du lovlig kan kjøre på norske veier.

Sportslig utseende

Vi har tidligere testet lillebror, 15865"> CBR 600 F, og var imponert over kjøreegenskapene. Vi konkluderte imidlertid med at CBR 600 F var preget av et litt gammeldags og billig utseende.

Fireblade har en mer sportslig utstråling enn lillebror, noe blant annet den delte salen medvirker til. Fireblade har også en lavere vindskjerm og en mer aggressiv frontlyskaster, som inneholder ikke mindre enn fem lyspærer. Den inverterte forgaffelen og de enorme skivebremsene er også med på å gi sykkelen et offensivt utseende.

Overlesset

Vi er likevel ikke hundre prosent fornøyd med designen. For Fireblade bærer etter vårt syn preg av 80-tall. Masse forskjellige farver i kombinasjon med tallrike dekaler og klistremerker, er etter vårt syn litt umodent, og skiller Fireblade fra mer stilrene italienske sykler. Men design er som kjent en smakssak.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer