Honda Civic 1,4i 2002: Mister kraft

Publisert
Sist oppdatert

Bilmerke: Honda
Modell: Civic
Motor: 1.4 bensin
Årsmodell: 2002
Kilometerstand: 104.000

Problem: Mister kraft.
Under kjøring mister motoren sin framdriftskraft uten noe forvarsel. Umiddelbart lyser varsel ikonet for motoren. Motoren lar seg vanskelig starte etter at dette har oppstått og framdriftskraften er helt fraværende, bruk av bilen er ikke tilrådelig. Har vært 3 ganger på merkeverksted, de har kontrollert kamakselfølere, samt strammet kontaktpunkter. Bilen fungerte i 2 uker uten et fuskeslag, plutselig ble det stopp igjen.

Svar: Det er tydelig at man må ha funnet feil på en kamakselføler, og at det må ha vært lagret feilkode på denne. Det kan nok være nødvendig å skifte denne føleren eller måle signalet med et scoop for å utelukke andre feilkilder til problemet. Det er ikke vanlig at motoren oppfører seg på denne måten når en slik feil oppstår. Feilen kan også ligge i selve styreenheten eller i andre følere. Et EGR system som henger kan ha de samme symptomene som du beskriver her men det vil i tillegg lagres feilkode om dette.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer