Honda Civic på plass i Detroit

En populær japaner skal fødes under bilutstillingen i Detroit

Honda Civic på plass i Detroit
Publisert
Sist oppdatert

Første gang vi så noe til Honda Civic var i 1972, da de lanserte 73-modellen for salg. Nå er vi kommet til niende generasjon Civic, og den skal vises første gang under bilmessen i Detroit i januar. I anledningen den store lanseringen har Honda sendt oss en tegning som skal indikere hva vi har i vente. Her er den.

Inn i 200-hestersklubben

Fra liten til stor

På de 27 årene bilen har levd har den rukket å vokse fra å være en særdeles liten tass, til nå å være en akseptabelt stor familiebil for mindre familier. Tredje generasjon Civic kom også i en slags stasjonsvognutgave, for de med behov for det lille ekstra. Siste generasjon, den åttende i rekken, fikk svært gode skussmål for sine kjøreegenskaper, og den ble mottatt som et friskt pust i en verden som på den tiden var litt trøtt av kjedelig bildesign. Vi gleder oss til å se den neste i levende live.

Du gamle gode...

Elendig salg

At det er påkrevet med en ny modell bevitnes av salget. I 2010 har Honda klart å rulle ut rundt tre biler i måneden, og det i en klasse som skal konkurrere med VW Golf. Til sammenligning selges det ca. 630 VW Golf per måned. Den store forskjellen sier lite om forskjellen i kvalitet eller pris, men trolig mer om at Honda ikke lenger er fremme i hodet på kjøperen når bil skal velges.

Honda Civic Den Åttende

Hybrid, tør vi tippe

Honda Civic har også eksistert som hybridmodell i flere år, faktisk siden 2001. Denne har også vært å få i Norge, uten at salget noen gang har tatt av. Honda var første gang på markedet med en hybrid allerede i 1999, og Civic fulgte som sagt etter to år senere. Nå har Honda meldt at også Jazz kommer som hybrid, og det er vel ingen bombe at nye Civic helt sikkert også blir å finne med hybridløsning etter hvert.

Konseptbilen som vises i Detroit sies å være en designstudie, men ikke tro sluttresultatet blir veldig forskjellig når den kommer på gata, en gang i slutten av 2011. Honda har for vane å holde konseptbilene veldig nær virkeligheten. Antagelig blir det sånn denne gangen også.

Hondas tøffeste stoppes av miljøhensyn

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer