Honda dropper sportsbiler

Honda tar konsekvensene av den økonomiske nedgangen og dropper flere planlagte sportsmodeller.

Honda dropper sportsbiler
Publisert
Sist oppdatert

Honda har alltid stort sett vært et fornuftig merke med hovedvekt på praktiske og relativt rimelige familiebiler i kompakt- og mellomklasse. Samtidig har man gjerne hatt et par sportsmodeller som utstillingsvinduer og imagebyggere. Blant disse er roadsteren S2000 og midtmotorbilen NSX de beste eksemplene. I tillegg har man hatt kraftige sedaner og kupeer først og fremst på det amerikanske markedet, under merket Acura.

NSX stoppet før jul

Nå blir det slutt på mye av dette, melder britiske Autocar. Den planlagte supersportsbilen NSX ble allerede før jul lagt på is. Den var ventet innen et par år, men Honda uttalte at de hadde stoppet utviklingen. Om den tas opp igjen på et senere tidspunkt, er ikke godt å si, men slik det ser ut nå er det mindre sannsynlig.

Ingen ny S2000

Nå er også utviklingen av annen generasjon S2000 stoppet, i følge Autocar. Dagens S2000 skal bare produseres ut året og etter dette er det altså slutt på sportsbiler fra Honda.

Ikke CR-Z kabriolet

En sportskupé med hybriddrift ved navn CR-Z er også ventet, mot slutten av året. Denne er ikke tatt ut av planene, men en planlagt kabrioletversjon er derimot stoppet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer