Honda Jazz Hybrid prøvekjørt

FRANKFURT (DinSide Motor): Honda viste denne i Paris i oktober i fjor. Nå har vi kjørt den.

Jazz er mer enn musikalske assosiasjoner. Det er et plassvidunder i småbilklassen - og første hybrid i sitt markedssegment. Foto: Knut Moberg
Jazz er mer enn musikalske assosiasjoner. Det er et plassvidunder i småbilklassen - og første hybrid i sitt markedssegment. Foto: Knut Moberg Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Honda Jazz er en trivelig og praktisk bil i småbilklassen; en av de romslige og fleksible - nærmest en mini-fleksibil - og nærmeste konkurrent er Mitsubishi Colt.

Først i sin klasse

Men mens Mitsubishi har valgt å lansere en helt egen elbil basert på en mindre bil, velger Honda å putte hybrid-drivlinjen vi fra før kjenner fra Honda Insight og den morsomme Honda CR-Z, inn i Jazz. Den lille Hondaen av annen generasjon var for øvrig designet for dette fra starten av. Dermed blir Honda Jazz Hybrid den første hybridbilen i B-segmentet eller "Polo/Yaris/Fiesta/207-klassen".

Konkurrerer mot diesel

Noen sammenligning med elbil blir det for øvrig ikke snakk om; her dreier det seg om en elektromotor som kompletterer drivlinjen for å få ned forbruket. Det gjør den særs attraktiv i et marked som det japanske hvor dieselbiler er så å si ukjente; hos oss vil den måtte konkurrere mot spasommelige dieselbiler hva angår forbrukstall, CO2-utslipp og dermed avgiftsnivå. Forbruket på 0,45 liter per mil og CO2-utslippet på 104 gram per kilometer forteller om en økonomisk kjørende bil, men ingen revolusjon. Særlig når vi tenker på at første generasjon Honda Insight - riktignok en ren toseter - greide seg med 0,34 liter per mil og 80 gram CO2 og det for ti år siden. (Les vår test av første Insight her).

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer