Honda med villedende reklamekampanje

I en reklamekampanje hevder Honda at underkjølt regn ikke er så farlig - bare man kjøper seg en CR-V.

Foto: Aftenposten
Foto: Aftenposten Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Reklamekampanjen har blant annet vært publisert i Aftenposten og består av et stort bilde av folke-SUVen Honda CR-V, ledsaget av følgende tekst:

"Destinasjon: Bjørkebo Barnehage, 134 moh.Dato/klokkeslett: 4. januar 07:18Kjørelengde: 4 kmVeidekke: AsfaltKjøreforhold: Underkjølt regnAntall barn i bilen: 2Antatt ankomst: 07:27 min.Utstyr: 4-hjulstrekk, antispinn, antiskrens, 6 airbags og isofix-fester til barneseteFremkomstmiddel: Honda CR-V"

Farlig fenomen

Fenomenet "underkjølt regn" er heldigvis relativt sjeldent og innebærer at iskalde (underkjølte) vanndråper umiddelbart fryser til is når de treffer bakken. Underkjølt regn skaper derfor et sammenhengende isdekke på kjørebanen, noe som i neste omgang gir svært lav friksjon og ekstremt farlige kjøreforhold. Selv biler med gode piggdekk risikerer å skli rundt som Bambi på isen og biler med piggfrie dekk vil vanligvis være fullstendig hjelpeløse. Underkjølt regn utgjør forøvrig også en trussel mot blant annet flytrafikk, seilbåter og kraftledninger.

Full fart

I Hondas annonse hevdes det imidlertid at underkjølt regn ikke er noe problem for en CR-V. Tvert i mot. I annonsen fremstilles det som om CR-V-eiere bare kan lempe inn barna og kjøre av gårde på glattisen. Og fort kan man tydeligvis kjøre også. Hvis vi tar utgangspunkt i tallene og klokkeslettene som er oppgitt i annonsen, skal en CR-V faktisk klare å tilbakelegge fire kilometer på underkjølt regn i løpet av bare ni minutter. Det betyr at vi snakker om en gjennomsnittshastighet på nesten 27 kilometer i timen. Annonsen nevner ingenting om dekkutrustning.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer