Honda mister mange forhandlere

Honda i Norge mister veldig mange forhandlere, men selskapet har likevel stor tro på det norske markedet.

MISTER FORHANDLERE: Honda i Norge mister på kort tid over 18 forhandlere, ifølge bransjenettstedet Bilnytt. Dette bekymrer imidlertid ikke norgessjefen for Honda, som uttaler at han ser en veldig spennende fremtid for nettopp Norge fremover, med mange nye modeller. Foto: Universal Images/NTB scanpix
MISTER FORHANDLERE: Honda i Norge mister på kort tid over 18 forhandlere, ifølge bransjenettstedet Bilnytt. Dette bekymrer imidlertid ikke norgessjefen for Honda, som uttaler at han ser en veldig spennende fremtid for nettopp Norge fremover, med mange nye modeller. Foto: Universal Images/NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Det rakner for Honda i Norge, skriver bransjenettstedet Bilnytt i dag, og forteller at det nå er blitt kjent at Honda mister minst 18 forhandlere.

Forhandlerne som kaster inn håndkleet er flere forhandlere i kjeden Mobile, og Skotvedt.

Ifølge Bilnytt, mister Honda i Norge med dette forhandlere som har stått for over halvparten av det norske Honda-salget.

Men på tross av dette er norgessjef i Honda, Mikael Larsen, likevel veldig optimistisk med tanke på det norske markedet.

- Spennende framtid

- Vi ser en veldig spennende framtid med mye nytt i Norge framover, sier norgessjef for Honda, Mikael Larsen, til Dinside.

Han viser spesielt til de mange nye elektriske modellene som står på planen i løpet av de kommende månedene.

Seks elektrifiserte modeller lanseres over de neste 36 månedene, og først ute er Honda e og den nye helhybride Jazz.

- Vi har seks nye modeller som skal lanseres fram til 2022, så dette er en riktig spennende tid for oss - og spesielt i Norge med det fokuset som er på elbiler der, sier Larsen.

Første prøvekjøring av nye Honda-e Vis mer

- Åpner for nye forhandlere

Han sier Honda ikke kommentere på saker angående konkrete forhandleres beslutninger eller holdninger, men sier at det at noen avvikler kan gi åpninger for nye:

- Dette gir jo også muligheter til å finne andre, nye forhandlere, sier Larsen til Dinside.

- Vi følger vår strategi for forhandlernettverk i Norge, som er langsiktig og basert på kommende fremtidig modell line-up for Honda. Vi har vært i en lengre prosess om å bringe det norske forhandlernettverket på et nivå som passer markedet. Noen har selv sagt opp deres forhandlervirksomheter og med andre har vi hatt en gjensidig forståelse for å avslutte samarbeidet. Vi har fortsatt et nettverk av Honda forhandlere som investerer i fremtiden - en meget spennende fremtid - og derfor ser vi bestemt ikke at det «rakner» for Honda i Norge, tvert om, sier Thomas Larsen, PR-sjef for Honda Nordic, til Dinside.

Han sier videre at situasjonen i bilbransjen i Europa er i en massiv utvikling og at man ikke kan forvente at denne passer inn hos alle og de strategiene som ligger hos den enkelte forhandler.

- Vi har vært meget åpne omkring vår fremtid både overfor Mobile men også resten av forhandlernettverket, så det ligger en klar plan for å øke salget i Norge innenfor for overskuelig fremtid, sier Larsen videre.

I forhold til ettermarkedet og service, så er planen ifølge Larsen at de forhandlere som slutter med Honda salg, vil fortsette med service.

Han forteller også at de allerede er i kontakt med aktuelle nye forhandlere i Norge:

- Honda vil være en meget attraktiv franchise og de områder som nå blir åpne for nye forhandlere har høyt potensiale for Hondas fremtidige planer og vi ser derfor frem til dialog interesserte kandidater. Der er allerede ytterst kvalifiserte kandidater som har meldt seg og er åpne for Honda-salg, sier Larsen til Dinside.

Hondas første elbil i Norge

Det nærmer seg nå lansering av Hondas første elbil for Europa: Honda e.

Selv om den ikke er på markedet før til sommeren 2020, starter muligheten for å bestille bilen nå i september, i utvalgte markeder - deriblant Norge.

Da Dinside prøvekjørte Honda e i juli i år, fant vi den både morsom og kvikk, og vi har i ettertid også stadfestet at den blir vesentlig billigere enn forventet.

Prisen starter på 253.300 kroner, pluss frakt og levering (eksempelvis 266.200 levert Oslo).

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer