Honda PCX125

En scooter er for mange det perfekte pendlerverktøyet, og med stopp/start-teknologi kutter du bensinutgiftene enda noen kroner.

Honda PCX125
Publisert
Sist oppdatert

I følge Honda skal den nye PCX125 ha en av markedets mest miljøvennlige motorer, og selv om bensinforbruket på scootere generelt er lavt, har de her satt en ny standard:

Honda oppgir nemlig en kjørestrekning på mer enn 5 mil per liter bensin, det vil si mindre enn 0,2 liter på mila.

--> Se også: Test av Vectrix el-scooter

Stopp/start

Motoren har et det Honda kaller et ”idling stop system” hvor motoren slås av automatisk når det er stans i trafikken, for så å starte automatisk opp igjen når du vrir på gassen.

I tillegg til å kutte bensinutgiftene med opp mot fem prosent, sparer du også miljøet for utslipp når du venter på rødt lys.

Motoren er en 1-sylindret firetaktsmotor med bensininnsprøytning og katalysator, og en egen generator fungerer både som startmotor, samtidig som den produserer strøm mens du kjører.

Som på mange andre scootere idag får du også et bremsesystem som bremser på for- og bak-hjulet samtidig, og ja; den har selvsagt automatgi.

Pris i Norge vil være cirka 42.000 kroner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer