Honda viser hydrogendrevet superbil

Honda fortsetter sitt arbeid med hydrogen og brenselcelleteknologi. Nå viser de et superbilkonsept.

Foto: Honda
Foto: Honda Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi kan like godt avsløre med en gang at FC Sport er en konseptbil i sin reneste form. Det vil si at den ikke er ment for produksjon. I stedet skal den fremvise ideer og teknologi som er aktuell for fremtidige modeller.

Kjent med hydrogen

Honda er imidlertid ikke ukjent med å bruke hydrogen som drivstoff. Brenselcellebilen FCX Clarity ruller allerede nå på amerikanske veier og er tilgjengelig for leasing for utvalgte firmaer.

Treseter

Men mens FCX Clarity er en stor kombi, er FC Sport bygget og konstruert som en rendyrket sportsbil. Faktisk minner layouten mye om den i legendariske McLaren F1. Det betyr en senterorientert førerposisjon og to bakseter skrått bak sjåføren, slik at setene danner et slags triangel.

Ukjente ytelser

Vel så spesielt er imidlertid det vi finner mellom disse to baksetene. Her har nemlig Honda plassert selve brenselcellen og batteripakken. Den kraftige el-motoren sitter like foran bakakselen og de to hydrogentankene. Hvor kraftig motoren er, avsløres dessverre ikke, og det vil nok ikke heller bli gjort i og med at denne bilen er såpass fjernt fra produksjon.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer