Honda viser rimelig hybridbil

Honda viser sin nye hybridbil Insight. Foreløpig kaller de den for et konsept, men det betyr ikke så mye.

Publisert
Sist oppdatert

Denne bilen kan nemlig umulig være særlig langt unna produksjonsvarianten som er like rundt hjørnet. Trolig dreier det seg bare om små detaljer som lykter og hjul og andre mindre styling-elementer.

Prius-konkurrent

De grunnleggende formene harmonerer godt med dem vi har sett på spionbilder vi har vist dere tidligere i sommer. Likheten med Toyotas Prius er også for slående til ikke å nevnes. Honda på sin side sier de har lagt vekt på et lavt tyngdepunkt og innvendige plassforhold i utformingen av bilen. Det kan jo tenkes, men det synes også mulig å ane en trend i bilverdenen mot denne karosseriformen på biler med elektrisk drift i varierende grad.

Praktisk

Batterierpakken skal for øvrig ligge under bagasjerommet. Lastekapasiteten blir altså trolig noe lidende også i denne hybridbilen. Men Honda lover at de praktiske egenskapene skal være som i en ordinær femdørs kombi. Det er altså lov å håpe på at det går an å få med seg omlag tre hundre liter bagasje i det minste.

Ikke veldig kraftig

Honda forteller ingenting om den tekniske løsningen. Dette vil bli offentliggjort nærmere utstillingstidspunktet 4. oktober på Paris-utstillingen. Fra før vet vi imidlertid at det etter alt å dømme dreier seg om en letthybrid som ikke kan gå på el-motoren alene. Trolig overfører man drivlinjen i stor grad fra dagens Civic Hybrid. Det betyr en liten firesylindret bensinmotor og en el-motor på et sted rundt 20 hestekrefter. Dermed vil den totale ytelsen trolig havne et sted rundt 120 hestekrefter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.