Hondas enhjuling er ikke akkurat en bil

U3-X skal visst ha nytteverdi likevel.

Hondas enhjuling er ikke akkurat en bil
Publisert
Sist oppdatert

Hondas ASIMO-robot var en periode minst like kjent for å falle ned trapper som den var for å være noe av mekanisk revolusjon, men nå begynner fruktene av arbeidet å spre seg rundt i flere avdelinger hos den japanske bilprodusenten.

U3-X er angivelig verdens første "kjøresystem som kan bevege seg 360 grader", og da antar vi Honda mener rundt sin egen akse.

Les også: Nå blir det forbudt

Fritt fram

Hensikten med dette mobile eksperimentet har vært å lage en enhet som kan bevege seg fritt i alle retninger, akkurat som et menneske som går. U3-X kan følgelig kjøre både framover og bakover, i tillegg til sidelengs og diagonalt.

Noen vil kanskje tenke på amerikanske Segway når de ser U3-X, men, sannsynligvis i tråd med Hondas utviklingskonsept "harmony with the people" ("harmoni med folket"), er den et hakk eller to mer fleksibelt. Framdriften skjer likevel i henhold til de samme prinsippene: Den som kjører U3-X lener simpelthen overkroppen i ulike retninger, noe som styrer alt fra retning, hastighet og hvor vidt enheten stopper eller ikke.

(Artikkelen fortsetter under bildespesialen!)

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer