Hondas hybridbil offisiell

Honda viser nå sin nye hybridbil, Insight. Den vil etter alt å dømme bli populær også her til lands.

Hondas hybridbil offisiell
Publisert
Sist oppdatert

Insight er Hondas svar på Toyota Prius, altså en hybridbil i et femdørs kombikarosseri. Og likhetene mellom de to strekker seg litt lenger enn selve konseptet. Heller ikke designen er helt ulik, som du selv kan se på bildene. Insight blir imidlertid litt mer beskjedent motorisert. Motorpakken er i hovedsak ny og består av en 1,3-liters bensinmotor og en liten el-motor på 14 hestekrefter. Honda oppgir ikke de tekniske dataene i detalj, men den samlede ytelsen vil havne trolig rundt 110 hestekrefter. Girkassen er automatisk og trinnløs.

101 gram CO2

Det viktigste med denne bilen er nok likevel forbrukstallene. 0,44 liter per mil og 101 gram CO2. Det er gode tall, men nye Prius vil etter alt å dømme legge seg enda litt under dette, og det kombinert med bedre ytelser. Årsaken til dette ligger rett og slett i at både el-motor og bensinmotor er sterkere hos Toyota.

250.000 kroner?

Honda på sin side vil markedsføre Insight som en rimelig hybrid. Det er nok derfor sannsynlig at den vil havne under Prius i pris. Noe mer enn det er det få som vet, men med tanke på dagens Civic Hybrid-pris, tipper vi at Insight vil havne et sted i nærheten av 250.000 kroner når den kommer hit til Norge i april.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer