Hondas nye rom-vidunder

Nye Honda Jazz er en lovende utfordrer til Mitsubishi Colt og Toyota Yaris, blant andre.

Publisert
Sist oppdatert

Honda Jazz har lenge vært en av våre favoritter i småbilklassen, ikke minst takket være sin fleksibilitet og romslighet. Den har nå levd i godt over seks år og får nå en tvers gjennom ny arvtager.

Helt ny modell

Ved første øyekast kan det virke som om dette bare dreier seg om en ansiktsløftning av den eksisterende modellen, men bilen er ny fra topp til tå, og studerer man profilen vil man se at den er mer tidsriktig (fasongen minner om Ford S-Max sett rett fra siden). Som forgjengeren er dette altså mer en mini-fleksibil enn en alminnelig småbil; den kan faktisk brukes som familiebil.

Sprekere

Til denslags bruk har forgjengerens motorisering vært noe snau, og - selv om det ikke dreier seg om noen revolusjon - er nykommeren en del sprekere. Den lanseres med oppgraderte motorer i både 1,2-litersversjon og 1,4-liters utgave. Førstnevnte kan skilte med 90 hestekrefter (tidligere 78) mens 1,4-literen byr på 100 hester (opp fra 83). Dreiemoment er 114 newtonmeter på 1.2-versjonen og 127 newtonmeter på 1.4-versjonen.

Renere

Samtidig med at ytelsene er på fremmarsj er forbruk og utslipp redusert. CO2-utslippsverdiene er henholdsvis 120 og 123 gram per kilometer. 1,4-literen kan, som alternativ til den manuelle femtrinnsgirkassen, leveres med en halvautomatisk (kløtsjfri) i-Shift-girkasse med seks trinn. Utstyrt med denne transmisjonen reduseres utslippene på 1,4-liters-Jazz også til 120 gram.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer