Hondas nye rom-vidunder

Nye Honda Jazz er en lovende utfordrer til Mitsubishi Colt og Toyota Yaris, blant andre.

Publisert
Sist oppdatert

Honda Jazz har lenge vært en av våre favoritter i småbilklassen, ikke minst takket være sin fleksibilitet og romslighet. Den har nå levd i godt over seks år og får nå en tvers gjennom ny arvtager.

Helt ny modell

Ved første øyekast kan det virke som om dette bare dreier seg om en ansiktsløftning av den eksisterende modellen, men bilen er ny fra topp til tå, og studerer man profilen vil man se at den er mer tidsriktig (fasongen minner om Ford S-Max sett rett fra siden). Som forgjengeren er dette altså mer en mini-fleksibil enn en alminnelig småbil; den kan faktisk brukes som familiebil.

Sprekere

Til denslags bruk har forgjengerens motorisering vært noe snau, og - selv om det ikke dreier seg om noen revolusjon - er nykommeren en del sprekere. Den lanseres med oppgraderte motorer i både 1,2-litersversjon og 1,4-liters utgave. Førstnevnte kan skilte med 90 hestekrefter (tidligere 78) mens 1,4-literen byr på 100 hester (opp fra 83). Dreiemoment er 114 newtonmeter på 1.2-versjonen og 127 newtonmeter på 1.4-versjonen.

Renere

Hondas nye rom-vidunder

Hondas nye rom-vidunder

  1. Store bilder av Honda Jazz


Samtidig med at ytelsene er på fremmarsj er forbruk og utslipp redusert. CO2-utslippsverdiene er henholdsvis 120 og 123 gram per kilometer. 1,4-literen kan, som alternativ til den manuelle femtrinnsgirkassen, leveres med en halvautomatisk (kløtsjfri) i-Shift-girkasse med seks trinn. Utstyrt med denne transmisjonen reduseres utslippene på 1,4-liters-Jazz også til 120 gram.

Større

Som nevnt har allerede dagens Honda Jazz godt med plass og fleksible løsninger. Nykommeren har vokst en del, og er 390 centimeter lang (+5,5 centimeter), 169,5 centimeter bred (+2) og 152,5 centimeter høy (uforandret). De større målene kommer passasjerene til gode med bedre plass både i kne- og skulderhøyde. Akselavstanden er økt med 5 centimeter og sporvidden med 3,5 centimeter foran og 3 bak. Dettte skal ikke bare hjelpe til å gjøre bilen romsligere men også forbedre kjøreegenskapene gjennom økt stabilitet, noe forgjengeren kunne trengt, som vår test av den viste.

Forbedret fleksibilitet

Hondas nye rom-vidunder


Interiørløsningen, fortsatt kjent som "Magic Seats", er blitt ytterligere forbedret. Man kan felle ned baksetene til et helt flatt lasterom med et enkelt håndgrep, og det skal verken være nødvendig å flytte frem forsetene eller felle ned/ta av hodestøttene på baksetene. Bagasjerommet har en smart løsning med dobbel bunn slik at sportsutstyr eller våte klær/gjenstander, for eksempel, kan legges i nedre avdeling, som er 23 centimeter dyp. Det foldbare gulvet kan settes på høykant innerst, tas helt ut, eller brettes og brukes som "hylle".

Nye Honda Jazz kommer på markedet mot slutten av året.

  • Store bilder av Honda Jazz
  • Vi bryr oss om ditt personvern

    dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

    Les mer