Høsten: Tid for båtmotor

Ikke vent til våren med å klargjøre motoren for neste sesong. Verkstedene tar seg nemlig mindre betalt på høsten. Mye kan du også gjøre selv.

Høsten: Tid for båtmotor

Båtmotorer har en røffere tilværelse enn en bilmotor. Samtidig er det mer dramatisk med motorstopp midtfjords enn i kanten av en landevei. Derfor bør årlig service være en selvfølge.

Billig om høsten

Du tror kanskje våren er en naturlig tid å gå over motoren? Sammen med resten av båtpussen. Slik tenker imidlertid ikke båtverkstedene. Rett før sesongstart har de sin fulle hyre med å klargjøre båter for sjøsetting. Om et båtverksted i det hele tatt har kapasitet til motoren din i disse travle tider tar de seg betalt. Godt betalt. Derfor får du en hyggeligere pris om du tar servicen nå på høsten.

Gjør det selv

Men husk at du er ikke avhengig av et verksted for å gi motoren den nødvendig pleien. Det meste av vedlikeholdet kan du utføre selv. Her har du en mulighet til å bli bedre kjent med båten din, forlenge levetiden til motoren og samtidig spare noen tusenlapper.

Påhenger, hekkaggregat og innenbordsmotor… Det finnes et uttall forskjellige motorer på sjøen. Men slektskapet er ikke fjernere enn at det faktisk er mulig å sette opp en generell sjekkliste for båtmotorer. Listen gir DinSide deg på denne 9112">lenken.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer