Kia EV6 testet

Høstens mest spennende elbil

Kia EV6 er kanskje høstens mest spennende elbil-nyhet. Vi har kjørt den og i videoen kan du se hva vi synes.

KAN GLEDE SEG: Mange nordmenn har kjøpt Kia EV6 uprøvd. Det er bare å glede seg. Bilen har barskt utseende, god innvendig plass, mye kjørekomfort og svært hurtig lading. Foto: Rune Korsvoll Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den ser frekk ut, kan lade 100 kilometer på fire minutter og den råeste utgaven gjør 0-100 km/t som en sportsbil.

Vårt første inntrykk etter et par dager bak rattet i Kia EV6 er at den er støysvak og svært komfortabel å kjøre. Vi mener at de mange kundene som allerede har kjøpt elbilen uprøvd, virkelig har noe å se fram imot.

Superrask lading

Den nye elbilen kombinerer sportsbil-ytelser med praktisk innhold og teknologi som vi gjøre livet lettere for elbileiere. De første kundene skal etter planen får bilen sin i begynnelsen av desember ... eller kanskje et par uker før, dersom de er heldige.

Det er flere ting som gjør Kia EV6 spennende. Den bygges på en helt ny plattform, som gir bilen ekstra lang akselavstand og dermed ekstra god innvendig plass.

I tillegg har bilen et 800 volts elektrisk anlegg, som gjør at den kan lades raskere enn stort sett alle dagens elbiler. I praksis betyr det at du kan lade 100 kilometers rekkevidde på litt over fire minutter, når du finner en ladestasjon som leverer nok strøm. Det gjør for eksempel Ionity-laderne her i Norge.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer