Nye elbiler

Høstens nye elbil-stjerner

Nesten alle som kjøper ny bil i Norge nå velger elektrisk. I løpet av høsten kommer det flere nye elbiler som garantert blir folkefavoritter.

FISKER OCEAN: Dette er den første elbilen til danske Henrik Fisker. Når produksjonen starter i høst er Norge et prioritert land. Foto: Fisker
FISKER OCEAN: Dette er den første elbilen til danske Henrik Fisker. Når produksjonen starter i høst er Norge et prioritert land. Foto: Fisker Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Utvalget av elektriske biler er i ferd med å overgå vanlige fossilbiler. Rundt 60 modeller er nå til salgs i butikkene. Sommerens nyheter som, Renault Megane E-Tech, Nissan Ariya og Toyota bz4x, er allerede på plass. Flere nye står i kø.

Ikke minst kommer det en rekke nye modeller på markedet de neste månedene som er for folk flest. Det vil si en rimelig pris og en bra rekkevidde. Nye Kia Niro EV koster for eksempel fra i underkant av 400 000 kroner og kan skryte av en rekkevidde på 46 mil.

Danske Henrik Fisker lanserer en helt ny elektrisk SUV, der den rimeligste også skal koster under 400 000. Norge er ett av de prioriterte landene når Fisker Ocean introduseres i høst.

Vi har plukket ut et knippe nye elektriske biler som lanseres i høst og som har det som trengs for å havne høyt opp på salgslistene. Vær oppmerksom på at de bilene som ikke blir levert til kunder før etter nyttår og som koster over 500 000 kroner, vil kunne få moms på det beløpet som er over dette.

Fisker Ocean – først til Norge

Dette er et nytt og ukjent bilmerke i Norge, men når danske Henrik Fisker lanserer elektriske Ocean i høst, står nordmenn først i køen. Filosofien er at denne elbilen skal være for folk flest. Opprinnelig var basisutgaven av bilen priset fra 380 000 kroner, men etter alt å dømme vil den bli noe dyrere.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer