Høstkupp på nyere brukt mc

Du kan antagelig se frem til gode kjøp på nyere brukt mc utover høsten. Spesielt på customsykler, fordi det etterhvert er uhorvelig mange av dem på markedet, men også på sportssykler i klassen 600-900 ccm - som i større grad enn andre sykler er lånefinansierte.

"Ny" MC i høst? Nå er tiden inne for de gode kjøpene!Klikk her for større bilde
"Ny" MC i høst? Nå er tiden inne for de gode kjøpene!Klikk her for større bilde Vis mer
Publisert

Det forutsetter selvfølgelig at ikke du er blant dem som kveles av det nye rente nivået. «Den enes død, den andres brød» er et sitat som springer i hu. Mc-salget har hittil vært et usedvanlig godt barometer på norsk økonomi - og sykkelen noe av det første folk kvitter seg med når økonomien strammes inn. Men det er mer enn renteoppgang som peker mot gode kjøp i høst:

Du kan vasse i custom-sykler

Høsten vanligvis et godt tidspunkt å handle brukt mc. Både rastløse adrenalinfriker og de som impulshandlet mc i sommer har i september for vane å oppdage at de sitter på død kapital for neste halvår. Slike folk selger billig når de får pengene i labben. Nysalget har dessuten vært eksplosivt de siste årene (se tabell nederst på siden), og det er langt flere sykler i omløp enn vanlig.

Enkelte kategorier er dessuten mer utsatt enn andre. Det har i en periode gått inflasjon I Custom-sykler, men interessen er nå avtagende. Det betyr at du du nærmest kan vasse i alternativer, selv om det også er et par ting som demper prisstupet på customer; syklene er i utgangspunktet rimelige, og de er i stor grad kjøpt av voksne folk og kontant finansiert.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.